Hur kan jag va' vän, och samtidigt mat?!

2011-07-29 kl 14:36:16
Sviskon & tomat....?

Jaa, visste inte vad för rubrik jag skulle lägga till så det blev en liten hyllning till en viss Mr. Kristian Anttila!
(låten heter förresten "Lena" och kommer från det fabulösa albumet "Svenska Tjejer").

Idag är det min sista dag på jobbet och vem skulle inte vara glad och lättad för det?
Har nu jobbat i 4 veckor och är nästan lite stolt över mig själv för att jag faktiskt gjort det!

Då börjar sommarlovet på riktigt imorgon, och 3 veckor kvar innan skolan börjar igen. (ungefär).
Alldeles för snart enligt mig...
En liten sammanfattning av hur helgen kommer att se ut för min del:

Ikväll efter jobbet åker jag hem (till vinter/höst hemmet, och inte stugan) en stund eftersom resten av familjen ska in och se "Recipe for Disaster" på Helsingborgsfestivalen (jag har verkligen ingen lust att gå på festival eller konsert idag. Alldeles för trött...) så jag tar den timmen eller 2 och umgås med Josefi en liten stund! Jag får se vad vi hittar på. Sen sticker vi tillbaka till stugan för lite fredagsmys.

Imorgon blir det ett kalas för kusinen Julia som fyller 13, får se vad man slänger på sig. En klänning kanske? Eller mina blommiga shorts?... Svårt att bestämma sig! Innan vi åker dit måste jag packa, för vi åker nämligen inte tillbaka till stugan efteråt. För på söndag bär det av till...

Schweiz! Årets lilla sommarsemester. Goda vänner till familjen har en lägenhet där och vi får låna den i en vecka. Vi åker nog en sväng ner till Italien en dag eller 2 också. Det ska bli riktigt roligt eftersom vi inte varit på en så lång semester under sommaren på hur länge som helst! Annars brukar vi åka en liten runda till en stad eller något under en helg eller så. Så ja, jag är glad att det blev såhär iår! Dock följer inte Henrik (brodern) med. Lite tråkigt.

Jag kommer att ha tillgång till internet under veckan, så räkna med uppdatering och en massa foton!

Nu går jag tillbaka till arbetet i en och en halv timme till!
Hur blir er helg? :)

Ciao


Här hittade ju jag en fin liten bild på mig och Amanda från i våras!

Det är ingen vanlig dag!

2011-07-28 kl 14:01:38

Jag höll nästan på att glömma! Det är en speciell dag idag.
Nej den är inte speciell för att det är näst sista dagen på jobbet.
Nej den är inte speciell för att det är "Sommar med Ernst" på tv ikväll.

Det är Jake's födelsedag.
För er som inte vet vem Jake är, så är det mitt högt älskade marsvin!
Hans bror begav sig till himlen då vid midsommar, men lilla Jake finns fortfarande kvar och lever livet som man ska.
Han fyller minsann 6 år idag, och det ska han fira med att äta ett extra salladsblad, en extra morot eller kanske en bit banan. Vem vet? :)

Grattis Jakie på födelsedagen!


Josefi-fi-fi, Jose-Jose-Josefi!

2011-07-28 kl 08:36:54

Kommer ni ihåg den lilla sången från barndomen? (egentligen Josefin, och hon har en symaskin, men josefi passar väl lika bra?). Tyckte att den var en god hyllning till kära Josefi som gjort bloggen så fin! Helt utan att jag visste om det. Märkte det precis nu. Tyckte väl att antal visningar stod väldigt högt upp jämfört med antalet unika besökare imorse, så var tvungen att kolla vad som stod på. Och gissa, då fick jag se ett helt nytt inlägg, och sen fick jag ju kolla den nya designen. Helnöjd!!! (Förlåt Josefi, men jag måste få klaga lite på bilden. hhihihi!) Synd att min hårfärg numera inte är densamma som på bilden. Men jag tänker inte ändra på den på ett tag Josefi!

Du är för go' du!


Jennys Frostings 2.0

2011-07-27 kl 20:00:58
Hej Jenny och Jennys bloggläsare!
När Jenny läser detta lär hon sitta på jobbet och slita hårt med sina arbetsuppgifter. Inte sant, kära vän? Säkerligen lär hon även bli väldigt överraskad över vad som har hänt med hennes blogg. Den har nämligen genomgått ett extremt upplyft.

Jag kände mig lite elak som lämnat Jennys blogg halvdan i förra månaden och bestämde mig därför för att ge den ett helt nytt utseende istället för att fortsätta bygga på det gamla. Och lilla Jenny, nu vill jag inte ha något gnäll gällande mitt bildval till headern - för jag tycker att den beskriver dig väldigt precist. Så, jag hoppas att du är nöjd med din nya design Jenny och att du har det så kult på jobbet!

Kram,
Josefi.

Babian, ge apan en banan

2011-07-26 kl 15:54:15

Blir bara ett litet kort inlägg idag, är sjukt trött haha!
Gick upp tidigare än vanligt idag eftersom jag skulle duscha och tvätta håret (brukar göra det på kvällen annars nu när jag jobbar). Har haft lite mer att göra på jobbet idag, så dagen har gått relativt fort hittills, men nu är det 1 timme och 20 minuter kvar.

Efter lunch sticker jag och mamma till väla och köper födelsedagspresent till kusinen Max som fyller 7 år idag, får se vad det blir för något! Kanske hittar jag något till mig själv också för presentkorten "jag" vann i lördags. Kanske en liten present till bror min också :) Det känns lite konstigt att vi bor separat nu på sommaren. Han bor i det vanliga huset och vi bor i stugan. Men jag måste väl vänja mig, han flyttar ju till ett studentrum om knappt en månad...!

Tänk vad roligt (men samtidigt tråkigt!) det kommer att bli att flytta hemifrån sen. Att kanske ha ett helt eget ställe, jag får bestämma helt själv hur det ska se ut och kan inte klaga på att någon annan skräpar ner. Allt är bara mitt! Och dessutom ett helt eget kök. Det längtar jag efter!
Ska nog önska mig en sån köksassistent i studentpresent eller nåt. De är så grymt fina! Gärna en med färg, som ljusblå, ljusgul eller ljusrosa... Eller kanske en ljusgrön? Synd att de är så dyra...


                                                          

Inlägget blev inte så kort ändå... ;)

Ciao


Bad and good walk hand in hand

2011-07-25 kl 09:08:55
En händelserik helg, och nu är jag tillbaka på jobbet igen.
Helgen har varit upp och ner.
Lördagen var bäst! Spelade golftävling med pappa och hans vänner, vi vann! (även om jag spelade så dåligt det går att spela, verkligen. Slog ett slag, hamnade 3 meter fram. Ungefär så!)
Men tack vare mina medspelare vann vi ändå. Fina priser, lite presentkort sådär :)

Kvällen/natten spenderades med Josefi, Amanda och Emma. Med singstar, massa snack och allmänt mys!
Bara Josefi som sov över, men det var lika kul för det. Tror att vi låg i våra sängar i flera timmar på morgonen och bara snackade en massa om myrornas favoritkändis (you know who, Josefi). Helt sinnessjukt...

Dock hände ju allt det här med Norge i fredags. Han är ju helt.... ja, jag tänker inte säga mer.
Fruktansvärt att göra sådär. Framför allt det med alla ungdomar på Utöya. Men bomben i Oslo också.. Tänk att antika kyrkfönster bara krossades. (Kanske bara jag som tyckte det var jättehemskt. Tycker jättemycket om kyrkor) De går ju inte att ersätta...

Mina tankar går till er Norge!

Ciao

So many places to discover

2011-07-22 kl 10:23:33
Är på riktigt bra humör idag! Trots det otroligt tråkiga vädret som befinner sig på min himmel.
Alldeles nyss fick jag reda på att det lilla eventet i september har blivit bokat! (kanske på grund av mitt lilla inlägg igår? haha nej det tror jag nog inte, men ett litet sammanträffande!)

Jag kan ge er en liten hint om vad det handlar om iallafall. Det är en resa, varar i ungefär en och en halv vecka, många timmar på flyg hit och dit och riktiga drömresmål.
Det finns en hake bara.
Jag måste ta ledigt i nästan 2 veckor från skolan... Inte säkert att jag kommer få tillåtelse till det, så det där är lite nervöst faktiskt. Det är inte ofta man får en sådan här chans att resa, så jag vill verkligen!
Mest nervös är jag för att jag kommer missa massor av fysik, matte och (om vi nu börjar med den kursen i höst) kemi. Men jag får ha med lite pluggmaterial på planet i så fall. Min mentor är snäll, så jag hoppas det är okej att jag tar ledigt.

Hihi kommer inte avslöja var jag ska åka än. Har ni några gissningar? :)

Hard work pays off

2011-07-21 kl 13:02:46
Well, har lunch just nu så jag kan passa på att lägga upp ett litet inlägg här.
Var hos distriktsköterskan nyss för en liten check-up, visade sig vara ett positivt besök. Sköterskan var jättetrevlig och vi diskuterade skola, yrken och sådär. Den andra sköterskan är jättesur... haha dumt yrke man valt då.
Men iallafall, sitter och kollar runt på olika online-shops som Nelly, ellos, H&M och sådär. Har fått lite inspiration klädvis av kära Josefi. Tack, du fick min mode-hjärna att starta igen. Ibland behöver man en liten kickstart när man är i en liten svacka.

Nu är det bara en dag kvar av denna veckan, och sen är det bara en vecka kvar av mitt sommarjobb!
Familjen och jag har planerat att kanske åka bort när vi alla har semester. Först till Schweiz och troligtvis ett par dagar i Italien också! Jag älskar Italien... Maten, skidåkningen, sol och bad. Allt finns i Italien. Pasta är förövrigt det jag älskar mest i matväg hihi. Vi får se hur det blir!
Håhå sen kan jag knappt vänta tills det blir september heller. Tänker inte avslöja något än, eftersom inget är 100% bestämt och bokat. Men det är något extremt.... roligt och något jag verkligen ser fram emot.

Det känns som om det kommer att bli en helt fantastisk höst faktiskt. Det känns verkligen som det. Skolan börjar igen med nya kurser (det enda tråkiga med det är att det blir ännu mer plugg...), jag får använda de nya (om jag nu köper dem) kängorna som jag suktar efter (jag ska lägga upp bild snart), och min födelsedag kommer ju också. 18 oktober, glöm inte det haha!

Nä, nu jobbar jag vidare! Hard work, work.

Ciao


Bild från ett tag sen på Josefi, Amanda och Emma

Dra åt skogen blyghet

2011-07-20 kl 11:34:45

Jag måste vara helt körd i huvudet. Tackade precis nej till att prata med ELSA BILLGREN i telefon, I P3?!
Varför måste jag vara så blyg? :(

Ni kan iallafall lyssna på min fråga om den nu kommer upp i sändningen. hihi


Where do I find... me?

2011-07-19 kl 14:48:21

Varför är det så lätt för vissa, men sedan så svårt för andra? Speciellt med kläder och utseende.

I 8:an var jag mig själv. Jag hade på mig vad jag ville och brydde mig inte vad andra tyckte och tänkte om det. Även om det var en väldigt annorlunda stil (jag erkänner, jag hade svarta kläder, nitskärp, mycket eyeliner och svart hår. Om ni vill kalla det emo, så gör det. Men jag var definitivt inte deprimerad och självmordsbenägen. Bara väldigt glad för musiken och kläderna).

Var tog MIN känsla för MIN egna klädstil vägen? Jag som älskade att vara annorlunda, och inte som alla andra.
Jag vet inte i vilken nisch jag passar. Det finns så många och så många som är mittemellan. Retro, Boheme, Kenza-imitationen, den eviga fjortisstilen, punk, emo, grunge.
Var passar jag in egentligen?
Svar: Jag har ingen aning.

Vad ska jag ha på mig för att jag:
1. Inte ska bli mobbad och utanför.
2. Inte ska bli kallad härmapa när det inte ens var meningën med kläderna man köpte som tydligen "liknade" någon annans klädesplagg.
3. ska hitta en egen stil, bara min stil (då blir det jädrans mycket enklare att hitta kläder att köpa) och ändå känna att det är "jag" och vara bekväm i det jag har på mig.

Hur hittar jag den här stilen? Hur ska jag göra?
Skulle behöva en personlig stylist eller en rådgivare. Vad som helst.....


Ursäkta, det fick bli ett slarvigt ihopsatt collage i paint.


That's what friends are for...

2011-07-15 kl 10:15:34

Vad vore jag utan er? Mina bästa vänner i hela världen? Det finns inga som ni!

Patricia - världens bästa bästis! Vet att du inte tyckte om mig alls och tyckte att jag var jobbig som hängde efter er i början på 7:an, men vet du vad? Lönade det inte sig? 
Efter några månader blev vi ---- bästa vänner och det har vi varit sedan dess. Vi har ju heller aldrig varit direkt ovänner, men lite småsura kan man väl få vara ibland ;)
Varit igenom vått och torrt med dig, och det finns ingen som du!

Josefi al Bankir (Not her real name haha)
Jadu, var ska man börja? Sommarjobbet år 2010 (så vi har inte känt varandra så väldans länge) som spenderades med dig och en kratta. Kul hade vi, efter ett tag. Sen Salem-konserten, Beatiful People (It's polly pocket! & Body pop!), Monopolkvällarna och alla timmar som spenderats med att sjunga singstar. (GOLD!)
Ska inte ens ta upp saken om hårt godis.
Du är så himlarns fräsig!

Emma - Vi har också känt varandra ett tag! Träffades genom Amanda på badmintonen när vi gick i 8:an, har vi bråkat eller varit sura på varandra? Aldrig!
En jäklans tur att vi går i skolan nästan på samma ställe. Finns inget bättre än lite sällskap på bussen :)
Jag introducerade dessutom dig för det fantastiska fenomenet som kallas "att åka moped". (TUT)
Det är tur jag har dig desstom, hur många gånger har du inte offrat ditt hår för alla mina locktänger och flätor? :D

Amanda Piggotteen - Kände varandra i kanske --- 3:an? och LEKTE tillsammans ett par gånger. Kommer fortfarande ihåg när vi satt och ritade planlösningar på hus vid ditt köksbord. (Det här är en dörr, och ett staket)
Träffades inte på flera år, men som tur är träffades vi igen när jag började på er badmintonträning!
Tror inte jag hade fortsatt om inte ni hade varit där :)
Inte visste jag att du var så girig när det gällde monopol? Jag ska ha revansch... bara så att du vet ;)



Hur ska jag förklara detta? Ni är underbara!
Jag vore ingenting utan er.


The Game of Games

2011-07-13 kl 16:27:26
Det ultimata spelet. Fullkomligt ultimata menar jag då.
Vilket tror ni att det är?

Dam dam dam! MONOPOL!

Det finns nog inget spel som slår Monopol, eller vad tycker ni?
Igårkväll satt jag och spelade tillsammans med Amanda och Josefi, jag förlorade (som jag gjort de senaste gångerna jag spelat det, hehe!) men det var lika kul för det!
Förresten så var det Amanda som vann! Josefi blev lite trumpen....
Det blir ett parti idag också skulle jag tro! Josefi och jag då :)

Jag kommer ihåg en kväll då jag och Josefi satt vid mitt köksbord (där vi alltid sitter när vi spelar), och på TV:n gick ett program vi aldrig hade sett förr. "Beatuiful People" på tv4 komedi. Har ni hört talas om det?
Kan fortfarande sitta och skratta åt alla sjuka scener i den serien. Just den kvällen var det dessutom maraton, så vi såg så gott som hela serien.... Askalas...

Iallafall! Nu slutar jag snart jobba. Önska mig lycka till i revanschen ikväll ;)

Ciao


Ch-Ch-Ch-Ch-Changes

2011-07-13 kl 15:28:17
Det är med vemod jag måste erkänna att jag faktiskt inte har tid med bakandet. :(
Visst, jag kommer att fortsätta baka. Men bloggen kommer inte att ägnas åt det längre. Lite tråkigt faktiskt, när man läser andras fina bakbloggar som går så bra och som uppdaterar jämt och ständigt med nya recept och fina bilder.
Jag bakar inte så ofta längre :( Synd att det inte var så att man bara kunde baka och sedan ge bort allt det man bakat till någon annan. Mina släktingar har tröttnat lite på mitt bakande kan jag säga, speciellt mamma och pappa, hehe.

Jag kommer att uppdatera om jag bakar något, självklart! Och det kommer nog snart ett inlägg tillägnat åt min kära morfar, eftersom jag lovat att baka en av hans favoriter till honom. Han slutar inte tjata på mig om när den blir gjord! Repliken "Snart Morfar, Snart!" har fått upprepas ett par gånger kan jag säga! Haha :)

Så bloggen kommer tills vidare att handla om min vardag och med inslag då och då med baktips och recept.
Det kommer nog göra att jag dessutom uppdaterar oftare eftersom jag då inte har press på mig att det måste handla om bakverk haha!

Ciao

Vackra kvinna

2011-07-12 kl 10:40:22

Ny inspirationskälla. Satt och surfade på ELLE's hemsida (älskar ELLE-magazine) och kom över fröken Elsa Billgrens fina blogg. Har hört talas om att hon är en färgstark karaktär innan, men jösses så fin hon är! Och inte minst hennes blogg!
Vackra bilder och hennes fantastiskt snygga stil (som förövrigt påminner grymt mycket om min kära vän Josefi's, det är kanske därför jag tycker om den så mycket?)

Det är så mysigt att läsa hennes blogg, så det rekommenderar jag verkligen!
Ni hittar den på ELLE.se - http://elsa.elle.se/.


Hon är verkligen sig själv :)


Sommarångest

2011-07-11 kl 15:30:43

Litet utbrott av känslor här.
Ångest för att inte ha internet på min egen dator så att jag kan lägga upp bilder, och plus att jag inte kan uppdatera med lite roligare inlägg.
Lite ångest att jag nu sitter på jobbet och det är soligt ute. 3 veckor kvar, 3 veckor kvar.
2 dagar lediga i veckan, hur klarar alla vuxna sig?

Fick lite empati nu för mina föräldrar som jobbar their asses off för att vi ska leva bra :) Tack mamma och pappa!

Ikväll blir det ett kärt återseende av mina bästa vän Patricia (alias - Pattelisa!) och imorgon ett också mycket kärt återseende av också en av mina bästa vänner - nämligen fina fröken Josefi! Det var längesen hörreni!
Hoppas på att fler inlägg kommer upp då eftersom jag kommer att ha internet (yay!).

Nu jobbar jag på i 1,5 timme till, ha det bra kära läsare! :)

Ciao


RSS 2.0