Shop til' you drop

2011-09-23 kl 14:55:08
Good Morning!
Hos er är väl klockan lite drygt 3 på eftermiddagen, här är hon ungefär 9 på morgonen!
Sitter i sängen i min nya IloveNY T-shirt, och tänker blogga lite innan vi far vidare ut på stan.
Gårdagen var jättebra, massa shopping och sightseeing. Vi var vid central park, några museum, såg det berömda PLAZA som varit i hur många filmer som helst och vi var på Bloomingdales!

På bloomingdales blev jag superlycklig! Har länge letat efter en foundation som inte täpper till så jag får en massa finnar, så jag gick fram till en Make Up artist på M.A.C och frågade vad hon tyckte jag skulle ha. Hon sminkade mig med en jättebra foundation som täckte mina finnar jättebra, och igår kväll såg jag att mina finnar inte hade blivit värre, utan nästan blivit bättre! Eller ja, bättre och bättre, men de var definitivt inte värre.
Köpte den, hehe. Men dyr var den inte! Hemma i Sverige hade den kanske kostat en.... 4-500 kronor? Men här kostade den 36 dollar, ungefär 250 kronor. Det var den definitivt värd.
Det var lite spännande att bli sminkad av en riktig make up artist också.....!

Köpte ett par Levi's jeans! 300 kronor, det är väl ganska lagom? (Hehe)
Sen shoppade jag loss inne på Forever 21, så det blev en hel del nya kläder!
Kavaj, typ kostymbyxor, 2 skjortor, 1 par strumpor (95 cent?!), lite hårklämmor och sånt.

Idag ska vi till Downtown Manhattan, och se Chinatown, Little Italy och så ska vi gå på en massa outlets! Idag blir den sista heldagen i New York, för imorgon åker vi vidare! (Vi har nästan en hel dag nästa torsdag också, men det blir ju inte riktigt samma sak :)

Men ja, jag får väl göra mig i ordning så vi kan ut och äta frukost någonstans!
Ha en bra dag!




Livet är underbart

2011-09-22 kl 05:48:46
Hello guys!
Sitter nu på hotellet på Manhattan, New York City och ska snart iväg till BRODWAY! Vi ska se "The Lion King"-musikalen och hur pampigt kommer inte det att vara?!
Har mina heels på, och den "lilla svarta", som en äkta New Yorker. Tänk att få bo här, jösses.
Haha känner att mina tankar skenar iväg nu.

Vi kom ju hit igår förmiddag - lokal tid. Klockan är ju bara ungefär 6 här just nu, så det är 6 timmars tidsskillnad.
Dagen har lagts på sightseeing, så vi har sett en hel del idag. Började med en runda på Times Square - som jag faktiskt kan se en skymt av från hotellrummet! - och tog sen en "Hop on - hop off" busstur som gick längre ner på Manhattan. Så vi åkte genom SoHo, Greenwich Village och allt sånt. Central Park har vi dock inte sett än. Vill gärna se Little Italy och China Town också. Ett stopp som vi hann med också var Frihetsgudinnan ute på Liberty Island. Jag kan säga att hon såg mycket mindre ut i verkligheten än vad hon gör på film! Men ändå ganska roligt att få se henne på riktigt.
Ground Zero - där World Trade Center stod innan - kunde vi inte direkt se, för man var tvungen att boka inträde på nätet ett tag innan. Det hade vi inte gjort, så vi fick begrunda det från ett långt avstånd inuti en annan byggnad.

Imorgon ska vi se Central Park vad jag vet, och på eftermiddagen blir det nog lite shopping! Ska bli spännande :)

Hoppas att ni har det bra hemma i Sverige!!




UPDATE: Klockan är nu 20 i 12 här i NYC, vi var precis på Brodway, "The lion king". Grrrymt bra! Den absolut bästa musikal jag sett. Men är ganska trött i fötterna just nu, haha.
Vi käkade på Planet Hollywood efteråt, och nu sitter jag här framför datorn. Imorgon blire nog shopping!
Sleep Tight :)

Lycklig som få!

2011-09-18 kl 13:44:46
Hallå alla glada denna fina söndagsmorgon!
Idag tänkte jag först ursäkta mig om min dåliga uppdatering, som mest beror på att jag var på lägerskola från måndagen till onsdagen denna veckan. Men jag får gottgöra er med ett långt och fint inlägg idag, som kanske väger upp lite.

Lägret var kul! Vi var på Bolmsö, och hade olika uppgifter i fysik och konstruktion/design. Uppgifterna gick inte så himla bra, men vi hade roligt om kvällarna! Mycket sömn blev det inte precis, vi gick och lade oss kanske 3 varje natt (hö-hö). Men ja, det var ju ändå ett läger. ;) Här kommer lite bilder!

Fina Christina!
Det var fullmåne, men fick inte till bra bilder direkt! Denna var väl helt okej.

Louise bygger kastmaskin!

Lilla fina Nelly!

Kom hem i onsdags eftermiddag alltså, och var trött som.... ja, jag vet inte vad. Somnade nästan på mammas jobb (tror nästan att jag gjorde det en stund). På torsdagen hade vi den första badmintonträningen! Det var så roligt att träffa Amanda igen. Hon praktiserar just nu, eftersom hon går Naturbruksgymnasium. Så man har inte träffat henne på ett tag. Träningen var jobbig, var alldeles seg i benen, haha!

Fredagen - mammas födelsedag! Min lilla mamma fyllde år, och hon fick såklart presenten jag köpt. Den var från både mig och Henrik, och det var en Elizabeth Arden parfym, som doftade lite Green Tea. Luktade gott faktiskt!
På kvällen blev det midsommarfirande! Det låter kanske lite konstigt, men Elin som varit i USA i ett år, har missat midsommar och ville därför fira det! Sill (grillad kyckling för min del), ägg, potatis och sånt midsommaraktigt.
Jag gjorde dessutom jodgubbstårta... Mums.





Idag ska vi slappa, lämna Ozzie och den lille grisen hos djurvakt (lille grisen = marsvinet Jake), och jag ska väl börja packa! På tisdag åker vi!

Ha en härlig söndag, så ska jag försöka uppdatera snart igen. :)

11 September

2011-09-11 kl 21:59:54

Varför är världen så grym idag?
Moder jord har börjat ge tillbaka all skit vi har givit henne - genom orkaner, tsunamis, jordbävningar...
Människor kan inte vara sams, utan krigar för att visa makt och illvilja. När tar allt detta ett slut?
Idag är det alltså 10 år sedan terrordåden i USA utfördes. Ett helt decennium. Det känns inte som om det var så längesen, eller?
Det året skulle vi åkt till USA faktiskt. Över julen skulle vi ha åkt till Florida och till Disney World, men det blev ju inte så. Det fanns nästan ingen möjlighet att komma in i landet utan att bli visiterad in på bara kroppen. 
Vi åkte året efter istället. 

Iår hålls det stora minnesceremonier i New York, vid Ground Zero. Hur mycket människor som helt har varit där och tänkt på alla de som omkom i katastrofen. 
Ärligt talat, så tänker jag mer på Stefan Liv. Visst, jag tänker på "9/11" också, men kan inte sluta tänka på den ceremonin de visade på tv:n, där Stefans söner, familj och hockeylagskamrater sörjde sin vän.
Kan heller inte sluta fundera på hur det kommer gå när vi ska flyga nu. Mamma är så flygrädd, att hon funderat att hon inte ska följa med över huvud taget. "Finns det en båt, så tar jag den!".
Men jag hoppas att det går bra iallafall.

Kommer kanske inte att uppdatera på ett par dagar nu, imorgon åker jag på lägerskola med klassen. Är hemma på onsdag igen, så kommer nog att uppdatera med lite roliga bilder från lägret!
Nu ikväll bakade jag Chocolate Chip Cookies att ha med på bussen imorgon, hoppas att de som smakar tycker om dem. Blev inte 100% nöjd denna gång, eftersom vi inte hade något farin hemma, så det fick bli vanligt strösocker och lite sirap. (Det blev mycket sötare än vanligt, och inte den lite halvbrända smaken som farin kan ge.) Men de blev inte dåliga!

Som sagt. Sticker på läger nu, kram på de i New York och vid Pentagon och kram på Stefan Liv's nära och kära.

Godnatt, vi hörs på onsdag!
Ciao


Det fick bli denna bilden igen. Inga andra på lager!
Foto, modell, redigering: Jag


Ny design!

2011-09-08 kl 22:50:37
Vad tycker ni?

Jag ville ha en lite mer höstig design som passar nu. Jag tyckte att den förra var lite för somrig :)
Bilden i headern tog jag i våras när jag och Josefi var ute och fotograferade i vår "stora" by och är ganska nöjd än så länge!

Dagen har varit ganska lång och utdragen. Ganska tråkiga lektioner i skolan (förutom på Kemin då det sa "pffjuut!" - vi tillverkade vätebomber, hehe)
Men hade ganska trevligt på bussen då jag satt med Emma. Det blir nog Väla på söndag! Ska köpa en födelsedagspresent till min kära mor, men tänker inte skriva vad om i fall att hon sitter och läser här ;)
Tror att hon kommer bli glad för den iallafall.

Sitter nu och tittar färdigt på filmen "Solstorm", som jag har läst som bok innan. 
Den slutar nog när som helst, och då blir det sängen för min del!
Imorgon är det Friday!

Bara 12 dagar kvar...

Godnatt på er!

Oh my lord, these wonderful hideous things.

2011-09-07 kl 19:30:12
Här kommer ett litet blogginlägg framåt kvällningen!
Dagen har varit ganska så okej, förutom det fruktansvärt tråkiga vädret. Jag hatar när det blåser!
Den enda gång blåst är bra är när man ska bada i havet...!
Skolan flöt på som vanligt, tog bussen till mammas jobb efter skolan (som vanligt nu för tiden), och sen åkte vi upp till stugan igen!
Idag försvann min nya vinterjacka från min garderob. Jag har en hemsk ovana att inte tycka om plaggen jag köpt efter en dag eller 2. Så idag lämnades den tillbaka till sitt ursprung. Jag menar, hellre att jag lämnar tillbaka jackan, än att jag har den hemma och inte vill använda den sedan. Det vore grymt onödigt.
Så jag väntar ett tag till och tänker verkligen efter innan jag köper något...!

Nu längtar jag ut i världen, men som tur är åker vi om knappt 2 veckor. 13 dagar har jag för mig! Det börjar närma sig.... :) Ni får vänta er en hel drös med bilder kan jag säga!
Dessutom är det lägerskola nästa vecka -från måndagen till onsdagen- plus en massa annat skoj under helgen!

Take Care
/Jenny


Nervous, excited and frightened

2011-09-05 kl 21:00:35

Är ni rädda för något?
Jag är rädd för många saker faktiskt, kan nog inte ens räkna alla rädslor jag har. Spindlar, finnar (som jag egentligen inte behöver vara rädd för eftersom jag utsätts för dem varje dag. Blä), rädslan att inte bli omtyckt osv. osv.
Men en rädsla jag har är scenskräck.
Jag kommer ihåg första gången jag sjöng inför "publik". I 6:an. Jag och 2 kompisar från min klass skulle sjunga på skolavslutningen på julen. Ojoj vad nervös jag var. Under tiden min vers fortskred var jag supernervös, och tittade på exakt samma punkt hela tiden. Kommer fortfarande ihåg att jag inte kunde förmå mig till att flytta min blick. Så nervös var jag! Jag var nästan nära på att tappa luften, så en mening i versen gick ju inte så bra kan jag säga! Lite halvpinsamt.

Andra gången jag sjöng på en avslutning eller så, var på min konfirmation när jag var kanske 14 år. Jag och samma kompis som jag sjöng med i 6:an skulle sjunga tillsammans. Var supernervös där också! Men det gick mycket bättre. Jag var ju dessutom konferencier under hela vår uppvisning. Det var väldigt nervöst faktiskt, men var ändå lite ärad att jag blivit utvald av min grupp att vara konferencier. Jag vet inte om det var för att de andra inte orkade, eller vågade för den delen, eller om det faktiskt var för att de tyckte att jag passade. Men man får väl ändå hoppas att det var det sistnämnda. Det var väldigt roligt att konfirmeras med min grupp.
Jag, Amanda och Patricia hade grymt roligt på lägret iallafall. Vi 3 i en lägenhet, jösses vad roligt det var! Galet.
Man saknar nästan det lite. :)

Men nu när jag börjat i ensemblen (jag vet, jag pratar mycket om det, men det är ju så roligt!) så hoppas jag att jag ska bli av med min scenskräck. Det kommer ju bli lite konserter och sådär. Redan nu känner jag att den är på väg bort! Visst, man har kvar rädslan att man helt plötsligt ska glömma texten, släppa ut världens falskaste ton ur munnen eller att ramla av scenen eller något sånt. Men det är väl oundvikligt?

Det enda jag kan göra är att försöka göra så gott jag kan, och hoppas på det bästa. Och går det fel, så kan man bara tänka "The Show Must Go On"..... eller? ;)


You're not wanted here

2011-09-04 kl 18:17:48
Heej allihop. Den dåliga uppdateringen beror på att jag faktiskt är sjuk :(
Vi var hos pappas arbetskamrat och hans fru på middag i fredags, väldigt trevligt indeed. Det är förövrigt de vi ska åka på semester tillsammans med. Det är en tjänsteresa nämligen!
Men i lördags morse vaknade jag dock och hade jätteont i halsen, och ja, sen fick man även feber på eftermiddagen. Det är ungefär detsamma idag, vilket verkligen suger! För jag vill till skolan imorgon.
Missade ensemble-lektionen i fredags, och vill verkligen inte missa fler!! :( Ska försöka övertala mamma att jag ska få gå till skolan iallafall imorgon. För saken är att jag faktiskt inte mår dåligt! Det är bara att jag har lite ont i halsen. Det står man faktiskt ut med tycker jag.

Men för att göra detta inlägg lite roligare så tänker jag faktiskt avslöja resmålet!
Tadaaaaaa.....

Vi ska faktist åka inte mindre än till USA! Den 20:e åker vi till New York (där jag aldrig varit, så grymt taggad!) och stannar i 4 dagar ungefär. Sedan bär det än en gång iväg till en flygplats, och planet tar oss till Las Vegas (där jag aldrig heller varit). Det ska också bli riktigt roligt att komma dit, men ser lite mer fram emot New York faktiskt. I Las Vegas stannar vi i 5 dagar, och den sista dagen spenderas i New York igen! Anledningen till att vi åker tillbaka till New York igen är för att vi ska ta flyget från New York till Kastrup. Det gick inte att ta det från Las Vegas.

Såå, nu vet ni! Det är bara 16 dagar kvar..... (tihi!)

RSS 2.0