Glad Midsommar!

2011-06-26 kl 17:17:57

Jag vet, jag är lite sent på det. Men jag har inte haft något internet, så det fick bli ett midsommarinlägg idag!
Jag är nu i sommarstugan, och ska vara här till onsdag. Vi åkte upp i torsdags kväll.
 
Efter att ha varit på middag hos farmor och farfar den kvällen kom vi hem igen till stugan, och jag upptäckte att mitt lilla gamla marsvin Julius hade lämnat denna värld, och ja. Då var den dagen förstörd! Har haft honom och hans bror i 6 år nu, så det var klart att jag blev ledsen. Men tyckte mest synd om hans lillebror som nu får leva utan sin bror, vilket han aldrig gjort innan :S
Men livet går vidare och man måste släppa taget och tänka förbi sorgen, och istället tänka på så bra han har haft det. Han har ändå levt i snart 6 år!

Midsommarafton i fredags och den spenderades med mammas bästis familj :) Mycket trevligt! Det har blivit som en tradition nu nästan. De sov över och dagen efter blev det midsommarpokalen, ett påhitt av Patrick, som går ut på 9 håls golf på en korthålsbana här. Själv kom jag tvåa :D Vann lite choklad ;)

Idag har jag varit och shoppat med Mamma, Pappa och mammas bästis Titti. En kjol blev det! en likadan som Titti köpte :) 30% rea, så den kostade bara 175:-

Imorgon kommer Patricia upp och sedan blir det fler kompisar på tisdag :)

Ciao


Ganska söt tyckte jag!


Oh was golden in the sky

2011-06-23 kl 00:27:54

En helt underbar dag idag! Patricia sov över från igår, och vi hade jättemysigt framför tv:n med film. Dreamgirls och Red Riding Hood blev det. Såg Red Riding Hood för första gången. Kan verkligen rekommendera den, för den var riktigt spännande. Men tror nog att den är bäst första gången man ser den. :)

Vid halv 5 åkte jag, Emma, Amanda och Josefi till Ängelholm och spelade minigolf, åt glass och mös ute på stranden. Gissa vem som vann minigolfen...? Hihi mjo med 2 slag blev jag mästaren!!
Blev lite besviken på mitt glassval... Beställde 2 kulor, en medc citron och en med "jordgubb lyx", men efteråt såg jag att Josefi hade med Polkamint... Så avundsjuk!

Vistelsen ute på stranden bjöd på massa skratt, fina foton på oss, årets första tådopp i havet och en funnen foppatoffla. (Rosa var den, för er som var nyfikna. Men nu är den ute i havet)
Ni är så fina mina vänner!<3








21 Juni

2011-06-20 kl 16:59:00

Nu blire sleepover med Patricia!

Bild från i torsdags :)


Till en tjej värd att fira

2011-06-20 kl 16:42:55
Är det en vanlig dag idag?
Nej, en superhärlig dag eftersom en superhärlig tjej fyller år! Nämligen fina fröken Amanda!
Hela 17 år blir hon idag och visst är det värt att fira?
Jag och Emma körde hem och gav lite paket och sådant till henne imorse vid 11 :) Surprise!
Ett hemgjort collage och en liten presentbox fylld med godis, te och ett kinderägg. Vi visste ju att hon ville ha leksaken inuti hehe ;)

Träffade den här härliga tjejen på lågstadiet, då vi gick i parallellklass. Vi träffades hemma hos varandra ett par gånger men vi var inte jättetajta precis. Under mellanstadiet och i början på högstadiet sågs vi inte alls. Men sen! I 8an började jag på badminton med min kusin, och gissa vem som redan tränade där? JO, Amanda och hennes kompis Emma. Vi började prata igen och ja, på den vägen är det. (Kompisen Emma är ju såklart min nuvarande fabulösa vän!)

Amanda du är så... yeah yeah wow wow? eller hur är det man säger? ;)
Ditt hjärta är av guld och det finns ingen annan som du! Du skulle aldrig göra en fluga förnär och jag skulle aldrig kunna tänka mig en värld utan dig. Du är en av mina bästa vänner!

Grattis igen Amanda



Sorry för min knasvän

2011-06-15 kl 22:29:41

Som ni kanske sett så kom det ett litet inlägg innan som handlade om min ovanliga identitet!
Detta var ett dumt/härligt inlägg av fröken Josefi (www.brickroad.blogg.se) som bland annat hjälper mig med designen. Hon har facerapeat mig i ungefär samma stil hela kvällen också. Bland annat:
"jag är en liten och glad tomat som letar efter en liten och snäll paprika som vill spendera livet med mig. intresserad någon?"
"jag är en ost.."

Väldigt fint Josefi!

Nu tänker jag lägga upp lite bilder från idag :)
Ny design på väg dessutom......





Sov gott!

Ciao


....

2011-06-15 kl 19:56:03

JAG ÄR EN PAPAYA!


Recept ChocolateChipCookies

2011-06-15 kl 18:59:10

Av mina blev det ungefär 16 stycken, men jag gjorde ganska så stora.

100 gram rumsvarmt margarin
1 dl brun farin
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
lite salt
hackad mörk choklad
50 gram hasselnötter (jag körde utan, blev lika bra för det!)
¨
Ugnen ska stå på 200 grader.
Arbeta ihop margarin, farin och vaniljsocker med en elvisp i en bunke.
Tillsätt ägget och blanda noggrant. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och salt i blandningen och blanda sedan ner den hackade chokladen och hasselnötterna (om man nu vill ha det).

Klicka ut smet på en plåt med bakplåtspapper/bakduk på och grädda i 10 minuter. Låt dem svalna!

Riktigt goda måste jag säga ;)


Cookiiees

2011-06-15 kl 17:47:45



Livsnjutardag.
Har umgåtts med knasfina Josefi - som förövrigt glömde att ladda sin kamera som sedan dog precis när vi skulle ut och fotografera och sedan skrev en kontaktannons åt mig till facebook - och vi spelade monopol, bakade och... bara levde livet och hade roligt!
Jag förlorade i monopol...... men jag hade otur ända från början (bara för att få skylla på nåt).
Det blev cookies för min del och "kärleksmumsmuffins" för Josefi. Väldigt lyckat! - även om det blev en massa disk, men det får man väl stå ut med när man bakar. ;)

Recept kommer upp senare!
Och snart kommer Josefi igen :)

Ciao


Grillkväll 11/6

2011-06-14 kl 11:42:20



Min lördagskväll!

 

Det här måste vi göra om - Amanda, Emma och Josefi!
Katten var en helt random katt som vi fick jaga iväg ett antal gånger eftersom Josefi är rädd för katter och den sista bilden ska vi väl knappt tala om. Jag "klättrar" uppför en flaggstång?
Härliga tider, härliga tider!

Nu åker jag ut och shoppar med Emma!

Ciao



Henriks Student!

2011-06-13 kl 14:16:36

Storebrodern Henrik tog studenten i fredags och såklart innebar detta en massa bakning och matlagning. Jag stod för bakningen och mamma & mormor för matlagningen.
Jag gjorde två sorters cupcakes och tårta! Tårtan hittade jag i en jättefin kokbok - "Fluffins" av Jacob Gray, som jag verkligen tycker om! Tråkigt nog så har jag bara lånat den på biblioteket, så måste lämna tillbaka den snart.

Citronmuffinstårta med citrusfluff och färska bär.
Chokladmuffins med jordgubbsfrosting.
Morotsmuffins med cream cheese frosting.

Själv tyckte jag att allt blev väldigt lyckat! :D




Tut mir leid...

2011-06-09 kl 22:30:41
Ja, förlåt att jag inte varit aktiv på sistone. Eller ja, jag har ju knappast kommit igång med bloggen på riktigt :( Tråkigt! Eftersom jag hade sån blogglust hela tiden innan. Men nu ska jag försöka skärpa mig! Lovar! :D

Nu är det alltså sommarlov! och jag är klar med årskurs 1 på gymnasiet.
Tiden har gått riktigt fort nu när jag tänker efter :o Fast i och för sig. Så är det alltid :P

Har jag varit nöjd med mitt första år...? -- Nej, det skulle jag inte säga. I skolarbeten jo! Men jag tycker inte om min klass så himlarns mycket. I början var allt super och jag trivdes jättebra, men efter jullovet gick allt bara åt skogen och saker och ting förändrades lite för dramatiskt enligt mig. tråkigt men sant!
Trivs lite bättre nu iallafall och har hittat en plats i klassen där jag kan vara utan några krav eller obehagligheter från denna gruppen :)

Är grymt nöjd med mitt skolarbete! Har nått mina mål i alla ämnen, så det är riktigt skönt.

Idag var det alltså skolavslutning, och jag hade på mig en väldigt fin klänning i mönstrat tyg. Lägger kanske upp en bild senare :) Vi såg en konsert där bland annat min storebror var med och spelade, och sedan lite mys inne i klassrummet med jordgubbar och annat gott. Fick till och med ett litet pris/premie för att jag hade gjort bra ifrån mig i svenska! Så jag fick en bok, och ska väl läsa den nu i sommar. En liten kärlekshistoria verkar det vara. "Norweigan Wood" av Haruki Murakami, en japansk författare tror jag.

Student imorron!!!! Och brodern tar studenten, så en massa förberedelser har gjorts idag! Det blir färdigt i sista minuten imorgon verkar det som haha :D Men vi får hoppas på det bästa!

Ciao

La Baguette...

2011-06-02 kl 23:34:37



Dagens bak! (fniss)

Detta är alltså vridna baguetter med svarta oliver, soltorkade tomater och sisådära. :) De var lite trixiga att få till eftersom jag gjorde dubbel sats men samma antal baguetter. Så de blev större, men lika många om ni förstår vad jag menar :P Det trixiga var att få till rätt gräddningstid men det blev bra till slut!

(receptet är redan i dubbel sats)
50 g jäst (ett paket)
6 dl vatten, fingervarmt
svarta kalmataoliver, grovt hackade
2 msk honung
3 msk olivolja
2 tsk flingsalt, drygt
Soltorkade tomater - grovt hackade

Ugn 250°
Smula ner jästen och blanda med fingervarmt vatten.
Tillsätt olja, salt och honung.
Rör ner oliver och soltorkade tomater.
Blanda ner mjölet. Obs! Degen ska vara kladdig.
Strö några matskedar mjöl över degen och låt jäsa i cirka 1 timme.

Vält upp på ett mjölat bord utan att knåda. Dela upp degen i 4 delar och gör vridna baguetter direkt på plåten utan att röra degen för mycket.

I receptet stod det att man skulle grädda i 5 minuter och sedan stänga ugnen på eftervärme i 12 minuter. Men eftersom mina inte blev färdiga då, satte jag på ugnen igen och körde ett tag till. 2-3 minuter till - till en början. Men fick köra hela 5 minuter + 12 minuter en gång till. Då blev de bra!

Har inte smakat dem än, och vet inte om jag kommer att göra det eftersom jag varken gillar oliver eller soltorkade tomater. Men de som gillar det kommer nog att tycka att de blev lyckade, för de luktade faktiskt riktigt gott. :D
Till Henriks student ska vi göra en massa pajer (färspaj, vegetarisk och laxpaj tror jag) och vattenmelonsallad. Tårtan hittade jag i en bok som heter "fluffins" av Jacob Gray. Riktigt rolig bok som jag hittade på bibblan. (Ska lämna tillbaka boken på tisdag, men ska nog låna om den igen hehe :D )
Det är en muffinstårta med citronkräm och olika bär :) lät gott! Sen ska jag göra lite cupcakes och praliner att ha på mitt lilla kakfat också.... ;) Ska dock inte laga all mat själv! Kommer nog bara göra cupcakesen, pralinerna och tårtan. Det roliga hihi :D

Det var allt för idag!

Ciao



 


Work in progress

2011-06-02 kl 15:44:52
Heej!
En fin dag idag! Och man är ledig... skönt.
Just nu bakar jag bröd - baguetter till min brors student som inträffar nästa fredag :)
Det är lite grövre baguetter med honung, oliver och soltorkade tomater. Själv är jag inget fan av varken oliver eller soltorkade tomater, men det är mamma som vill ha dem!
Bilder och recept kommer troligvis lite senare :)

Till lunch blev det en bit varm ciabatta med god fyllning, som bestod av skinka, rödlök, sallad och gurka plus en vitlökssås... Mums. Älskar vitlök hihi :D Dock luktar man inte rosor efteråt precis.

Resten av dagen ska jag väl inte göra så mycket, har tänkt göra cupcakes till Henriks student så jag ska kolla runt lite på olika recept för att få lite inspiration till vilka jag ska göra när det är dags.
Snart kommer även ett inlägg som handlar om de fina små skapelserna jag gjorde för ungefär en vecka sen... spännande.. ;)
Hörs snart!

Ciao

En ny blogg

2011-06-01 kl 18:26:22
Jaha, nu har jag en ny blogg. Den förra togs bort på grund av en händelse, och det var egentligen inte vad jag ville! Men, men. Ibland när man är ledsen och arg gör man saker man inte vill.
Denna gången har jag tänkt ut ett litet tema!
Eftersom jag kanske vill bli konditor någon gång i framtiden och älskar att baka, ska denna blogg handla om just det! Mina bakverk!
Eftersom jag inte bakar precis varje dag kommer jag såklart att skriva om annat också, men huvudtemat kommer att vara bakverk.

En Introduktion så länge:
Jenny heter jag, och går en teknisk linje. Går ut 1a året nu, och trivs väl ganska så okej :)
Mina stora intressen är bakning, musik och att måla, djur, design, att resa.... Allt möjligt! :D

Fler uppdateringar kommer snart :D

Ciao

RSS 2.0