And it goes like this...

2011-08-31 kl 22:17:22
Ja, ni vet att jag är relativt ny med det här med bloggande och sådär. Jag kan inte så mycket om bloggdesign osv. Men ska försöka lära mig själv snart!
Försöker komma fram till en ny höstigare/vintrigare design nu. Kanske lite svart/vitt?

Nej, nu berättar jag om min dag istället!
Har gått i skolan, som vanligt. På idrotten hade vi löpning! Det var faktiskt riktigt roligt idag, och det gick superbra! Jag har under det senaste året inte kunnat träna, och därför tappat all kondition. Var ute och sprang med mamma för någon vecka sedan (hon är en sån hurtbulle som springer en massa), och det gick INTE bra kan jag säga! Men idag gick det faktiskt väldigt bra. Sprang 2 km, och klarade det på 12 minuter och 50 sekunder. Ett genomsnitt på 6 min 25 sekunder per kilometer alltså! (Kanske inte bra för alla, men jag tyckte det var bra för att vara jag!)

Efter skolan åkte jag till det nya väla. Ett jättestort (och växande!) varuhus här i helsingborg, Sveriges största kommer det att bli snart. Det var första gången jag var där efter att de nya affärerna öppnat, och det var faktiskt riktigt fint i den nya delen! Många fina nya och många förbättrade affärer. Shoppade faktiskt lite ;)
Jag köpte en vinterjacka! Lite tidigt, jag vet, men jag blev kär i jackan när jag provade den... En grön parkas med mysigt nalle-ludd-foder. Visar den så fort jag tagit någon bra bild! Köpte den på BIKBOK för 800 kronor.

Nu blir det sängen, och imorgon blir det skola, läsårets första pianolektion och BAKNING!

Godnatt på er!
Ciao

I've got the moves like Jagger

2011-08-29 kl 21:42:41

Det är inte superofta jag får ego-boost. Men idag var definitivt en sådan dag.
Ensemble A som individuellt val är något av de bästa val jag någonsin gjort. Fyfan vilken känsla det är!
Har hamnat i en riktigt härlig grupp. Kunde inte ana att jag faktiskt skulle våga sjunga så självsäkert som jag gjorde idag. Jag vet inte om det lät bra, men det kändes så härligt! Jag brydde mig faktiskt inte jättemycket om det skulle låta urkasst. (Men jag hoppas ändå att det inte gjorde det!)
Visst, det var lite nervöst i början. Men sen släppte det bara, och man ville bara fortsätta.
Idag började vi spela på riktigt för första gången. Riktigt, riktigt roligt.
Vi fick önska låtar att spela (jag önskade I Wish, med Stevie Wonder). Kommer inte ihåg alla låtar de andra önskade, men har för mig att det var "Strutter" med Kiss, "Breakfast in America" med Supertramp, någon låt med Velvet Revolver och "No Woman No Cry" med Bob Marley. Kommer inte ihåg den sista... !

Nu är jag bara lite nervös inför konserterna. Järnspikar att man har scenskräck!!

Men jag hoppas på det bästa :)

Kom och tänka på hur lyckligt lottad jag är just nu. Har jättebra vänner både i skolan och utanför, en superbra höst so far verkar det som och en bra start i skolan. Kan det bli bättre? Jo visst, kanske. Men inte mycket... ;)

Förresten! Nu är det bara 22 dagar kvar. När vill ni att jag ska avslöja vart det bär...?


Höhö, kan inte hjälpa att tänka tillbaks på vår fina picnick!


Okej, från pessimist till optimist.

2011-08-27 kl 22:58:15
Känns som om det börjar vända!
En massa roliga saker händer (och kommer hända), och ja, det kan man väl inte bli annat än glad för?
Fått min lön sedan sommarjobbet, ändringar i schemat så att det blir mycket lättare (!!), börjat med individuellt val "Ensemble A" (vilket verkar vara grymt roligt, men också sjukt nervöst eftersom jag ska sjunga och spela piano på konsert....??? Men det verkar som om jag har hamnat i en bra grupp!), olika sammankomster och fester i släkten (som brukar vara ganska kul) osv. osv.

Så nu börjar det hända lite mer!

Igårkväll åkte jag hem till Josefi och vi såg på film, åt vegetarisk pizza och spelade guitar hero. Hennes "lilla" hund berne var stormförtjust i mig denna gång verkade det som. Han har varit så blyg innan, men nu var han på mig hela tiden! Men man får vara beredd när han kommer, att bli nermejad av en 80-85 kilos hund är inget man vill i det första taget. Han är förresten en St. Bernhard. :)
Idag åkte vi på loppis och tittade på roliga prylar. Själv hittade jag en kokbok, och ett fat och en fot som jag ska göra ett tårtfat av :) Josefi hittade också lite fina fat och sådant! Allt det jag köpte gick på 16 kronor, hehe.

Förlåt för så dålig uppdatering! Känns som jag inte tagit några foton och lagt upp på evigheter. :(

Vet inte riktigt vad som kommer att hända imorgon :) Får se vad jag hittar på!

Godnatt på er, nu går jag och lägger mig.

Ciao

Pessimist - Javisst!

2011-08-23 kl 22:59:03

Första dagen i skolan idag, och det var inte en bra start på denna termin. Visst, det var bra med att se klassen igen, kul att träffa lite vänner. Men vårt nya schema --- jösses säger jag bara.

Måndagar: 8.40 - 15.10 = inte så jobbigt, ganska okej faktiskt!
Tisdagar: 8.30 - 17.00 = INTE OKEJ!
Onsdagar: 8.00 - 15.20 = helt okej, om jag inte bestämmer mig för att gå på hjälpfysik ibland. Då blir det 16.30.
Torsdagar: 8.30 - 15.40 = också ganska så okej.
Fredagar: 8.40 - 16.40 = inte okej på en fredag :(

Som våra mentorer sa till oss--- vi kommer inte ha så mycket fritid utöver skolan!! :(
Men en positiv sak var att jag troligtvis kommer att få ledigt till resan! Avslöjar fortfarande inte för er, men snart ska ni få veta. Bara 28 dagar nu. 4 veckor...

Efter skolan idag for jag, Christina och Louise från klassen till köpcentrat Väla här vid Helsingborg. Modelljakten; som Kenza och Andreas Wijk är programledare för (på kanal 5 i höst!) hade casting. En massa långa tjejer kom och skulle försöka bli uttagna till den här modelltävlingen. Det hade varit kul att söka, men jag är för kort! Med mina 165,5 cm hade jag inte kunnat komma förbi 172cm gränsen...
Dock var det ett par stycken som jag känner som sökte! Har ingen aning om vem som gick vidare av alla tjejerna, för det var bara EN som skulle gå vidare. Men man får hoppas på att man vet vem det är! :)

Nu ska jag packa skolväskan för imorgon. Inte peppad precis :/

Godnatt på er gott folk, hoppas ni andra fått ett mer... snällt schema för terminen...
Ciao


Min helg

2011-08-22 kl 18:41:46

Förlåt att jag inte uppdaterat under helgen, ärligt talat glömde jag faktiskt bort bloggen. Dåligt samvete!
Därför tänkte jag nu visa lite bilder hur helgen varit istället för att babbla på om det.


Morfars schwarzwaldtårta blev faktiskt väldigt lyckad, och vet ni vad? Jag ska få göra tårta till pappas jobb en gång i månaden! Säger pappa iallafall, vi får se hur det blir! Det hade varit roligt att göra det iallafall :)

Tjejkväll hos Patricia (min bästa vän) med några av tjejerna från vår högstadieklass! Längtar tillbaka dit.
Och till sist kommer det en bild på Patricias 2 hundar! Max till vänster och Weera till höger.

Förresten, nu är det "bara" 29 dagar kvar till jag sticker. Säger fortfarande inte vart ;) Lääängtar!


Grattis morfar!

2011-08-18 kl 14:15:25
Idag fyller lilla morfar år, och det ska vi fira ikväll. Jag har bakat tårta, eller ja, den är inte färdig än! Men det ska den bli ;)
Josefi är fortfarande här med mig i stugan, men idag åker vi tillbaka hem!
Igår skulle vi gå ner på stranden innan middagen, men så fort vi kommit ner dit så började det spöregna... tradigt! Men jag fick några bilder iallafall :)

Nu har jag precis vågat håret, och jag och Josefi ska käka lite lunch! Det blev bara ett litet inlägg idag. :)




Angående förra inlägget

2011-08-16 kl 18:23:18
Detta inlägg är tillägnat josefi som inte har lärt sig hyfs.
Fy farao för dig som skriver sådana hemska inlägg. Du kan dra dit pepparn växer!
Kram på dig

Vill ni veta en hemlighet?

2011-08-16 kl 18:05:05

Okej, det vet jag att ni vill. Är ni beredda? Lova att inte berätta det här för någon, men jag är så extremt förälskad i en viss Herr Anttila. Hur kan motstå honom liksom?

Världens snuskigaste man är han dessutom. Vilket passar helt perfekt, för jag är ju Världens snuskigaste kvinna ;)


Hurts like bullets between these walls

2011-08-14 kl 15:36:00

Tänkte bara lägga upp en liten bild. Jag försökte få till några bra bilder på mig själv, men den här var den enda "bra bilden" som jag kunde uppnå. Fattar inte varför det ska vara så svårt att fastna bra på foton...?


Foto, redigering & modell: Jag


If she was away...

2011-08-13 kl 13:41:03

Hallå alla glada!
Idag hade jag tänkt fotografera lite, så det kanske kommer upp lite bilder ikväll. (Räkna inte jättehårt med att det kommer några, men jag ska försöka!)
Vi ska på 50-årsfest idag till en i släkten (som vi knappt känner), men vet ni vad? Idag kände jag att, nä jag vill inte! Så mamma och pappa åker dit själva. Då tar jag tillfället i akt och fotografera lite när jag är i fred. :)
Det är så jobbigt att gå på kalas hos sådana man inte känner, så ska man vara trevlig och artig. Det är mycket roligare att gå på såna fester hos de man kan vara bekväm med, och inte behöva anstränga sig till tusen.

Men ja, ni får ha det så bra idag. Önska mig lycka till så jag får en bra bild, så länge får ni en fin liten bild på Ozzie som jag tog häromdagen. Försökte ha en liten fotoshoot, men han ville inte ligga still!




We were partners in crime...

2011-08-12 kl 15:12:39
Goddagens!
Sitter nu och väntar på att mamma och Titti ska bli klara, så att vi kan åka och hämta det jag och mamma drejade för ett tag sen. Man får dreja själv, och sedan få det bränt och glaserat :) Mamma och jag är inte proffs direkt x)

Igår hände det inte så mycket, jag spenderade ganska många timmar med att ladda upp bilderna som ni fick se igår. Men jag och mamma åkte och shoppade lite. Köpte ett par snygga beigea chinos på Lindex. Älskar såna byxor nu! Lite säckiga sådär ;)

Lägger upp lite bilder från det jag bakade hos farmor häromdagen :)





Update: Är hemma igen från krukmakeriet, och jag måste faktiskt säga att min skål var fin!
Vi åkte även in till centrum här och jag hittade en jättefin långklänning! Jag hade ju en leopardmönstrad från h&m innan, men den har jag gett Julia (kusinen) som födelsedagspresent. Men imorgon ska vi på 50-årsfest, och jag tänkte ta på mig den nya klänningen då! (Plus de snygga skorna jag köpte i Italien ;D) Tänka ut en frisyr får jag också göra :)

Ciao!

Semester - del 2

2011-08-11 kl 12:39:33

Ett litet inlägg här i det tradiga vädret.
Gårdagskvällen spenderades med mamma, pappa, farmor och farfar, med god mat och kortspel. 2 rundor plump blev det, och gissa vem som vann den ena? (Kunde ni inte gissa, så var det faktiskt jag!)

Men iallafall, nu tänker jag bildbomba lite med bilder från semestern! (Lite sent, jag vet)


Uppe på Zugerberget och vandrade lite

Gunga gungbräda måste man!

Gick vilse ute på en myr, och man kan säga att man blev blöt om fötterna.

Hittade tillbaks igen!

Alla fina kossor som hade stora klockor runt halsen.

ITALIEN! Mitt favoritland, och denna gång blev det Verona. (Veronas arena på bild - kallas Veronas colosseum)

Massa shopping... Dock handlade jag inte här...

Pappa hade tråkigt i en Zara-butik när han passade min kamera...

Julias Balkong (från Romeo och Julia)

Kärlekspar från hela världen hade skrivit sina namn i hjärtan över hela väggarna. Gamla som unga.


Balkongen...

Juliastatyn, där alla envisades med att fotograferas med henne, med handen på henes bröst (?). Lyckades dock få en bild på henne ensam.

En jättefin kyrka i Verona också.

Självklart måste man äta pasta i Italien.

Och gelato.... (Italiensk glass) 

Sista dagen körde vi en sväng via Gardasjön och åt lunch. Jättefint var det där!

Semesterns mathöjdpunkt... Laxpasta. Äter ALLTID laxpasta så fort det finns på menyn...!


En fin liten bild på pappa

Det var den semestern! Nästa kommer i semptember...



1 dl mjöl....

2011-08-09 kl 13:18:39
Hallå alla glada!
Sitter just nu hos farmor och farfar och har precis genomfört 3 olika goda recept. Farmor behövde lite kakor och bullar att ha i frysen .
Det blev hallongrottor, kanelbullar och chocolate-chip cookies. dock misslyckades jag med de sistnämnda... Har ingen aning varför egentligen, för jag gjorde exakt som det stod i receptet!
Bullarna och hallongrottorna blev dock väldigt lyckade.
Igår var jag och shoppade med bästa vän Patricia! Och så mycket jag hittade... En ny väska att ha i skolan (och utanför för den delen), ett linne med tryckta fjädrar, en tube och en stickad tröja. Nöjd är jag!
Förlåt att jag inte lagt in några bilder! just nu bloggar jag från en ipad, så har inga bilder till hands. Men så fort jag får tag i en dator där jag kan sätta i mitt minneskort så kommer det bilder! Några fårn semestern, från shoppingen  och såklart på mina bakverk! Det kommer bli lite mer bakverk nu den senaste tiden, för nästa vecka blir det nog en tårta till morfar. Han fyller år! Sen skulle jag kanske baka tårtor till pappas jobb, vi får se hur det blir.
Uppdaterar snart,
Ciao

Sen uppdatering

2011-08-07 kl 08:31:11

Förlåt att jag inte uppdaterat! När vi åkte från Schweiz i onsdags förlorade jag dessutom internet, så det är väl anledningen till att jag inte uppdaterat som jag skulle ha gjort.

Är i stugan nu iallafall, men kom till det vanliga huset redan i fredags morse. Vi var tvugna att åka hem tidigare eftersom en stor vattenläcka spridit sig i hela vår källare! (Som dessutom är en inredd en, där vi bor). Så himla tråkigt att sånt alltid händer oss! Så nu är nästan hela källaren bortblåst - parkett, möbler. Bara en stor jädrans betongplatta kvar i botten.... Man blir så trött...

Men tillbaka hur till semestern var!
Vi åkte som sagt till Italien i onsdags, till Verona! (Romeo och Julias stad), och där var faktiskt väldigt fint!
Vi kollade balkongen (där alla envisades med att bli fotograferade med Julia-statyn med handen på hennes bröst?), och shoppade -- självklart!
Jag fyndade minsann! Det var inte hälften så dyrt som i Schweiz iallafall. Ett par svinsnygga skor, en stickad tröja och en stor T-shirt. Det är jag nöjd med! Dock ville jag också hitta en ny väska jag kan ha i skolan... Men det blev ingen... Får väl köpa en i Sverige då istället ;)

Kommer inga bilder nu, eftersom internet failar här också. Så ni får vänta ett tag till på dem!

Ciao


Dag 1

2011-08-01 kl 23:02:58

Första dagen på semestern alltså.
Det var inte det bästa vädret för att åka upp på berget, så vi tog dagen i akt och körde till Frankrike! Mamma och pappa hade längtat efter att få åka till Alsace och titta på viner och sådant. Eguisheim var vi i. :)
Tänker inte snacka på för mycket nu, utan låter mina bilder tala!






Ett stort storkbo på en kyrka! 



Foto: Jag


RSS 2.0